Морето изхвърли тялото на един от изчезналите мъже край Созопол

Продължава търсенето на 38-годишния му братовчед

03.09.2022 | 13:57 Редактор: Теодора Патронова

Морето изхвърли тялото на единия от изчезналите край Созопол мъже. Това е 18-годишният бесарабски българин Данила Юраш. Продължава търсенето на 38-годишния му братовчед. Двамата мъже се издирват от вчера. В акцията се включиха и доброволци.

Зоната, в която са изчезнали, е неохраняема. Има и предупредителни табели, че къпането е забранено, тъй като има опасни подводни скали.

Въпреки това вчера към 15:00 часа двамата влизат в морето. Час по-късно съпругата подава сигнал на телефон 112, че на брега са оставени само дрехите на нейния съпруг и племенника им. 

Спасителна операция не е задействана, тъй като морето е било изключително бурно. Тази сутрин доброволци водолази от Варна и такива с лодки се опитаха да направят обход в изключително опасното море. 

За съжаление, рано сутринта морето изхвърли тялото на 18-годишния младеж. Издирването на 38-годишния мъж продължава.

"Според нас не може да се проведе спасителна операция. Прибоят е твърде голям. Трябва да се изчака малко", обясни един от водолазите. 

Спасителите предупреждават, че морето тези дни е изключително бурно и на плажове, където има предупредителни табели за подводни скали или за неохраняема зона, не е препоръчително да се влиза в морето.. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК