Пеевски водач на две листи на ДПС, Борисов срещу Христо Иванов в Пловдив

Най-интересната битка се очертава в 25-и МИР в София

30.08.2022 | 18:51 Редактор: Искра Ангелова
Пеевски водач на две листи на ДПС, Борисов срещу Христо Иванов в Пловдив

Партиите регистрираха по места листите си. Утре ще бъде изтеглен и жребият, с който ще се определят номерата, с които партиите ще се явят на изборите на 2 октомври.

Традиционно, най-интересната битка се очертава в 25-и МИР в София. Освен в Пловдив, там водач на листата на ГЕРБ е лидерът Бойко Борисов. От "Продължаваме промяната" срещу него на вота се явява Христо Петров, известен като Ицо Хазарта. Както и лидерите на БСП и "Демократична България" - Корнелия Нинова и Христо Иванов.

От "Има такъв народ" в битката се включва бившият енергиен министър Пламен Данаилов. Бойко Борисов и Христо Иванов влизат в още един сблъсък в Пловдив-град. Другите водачи на листи са Никола Минчев - "Продължаваме промяната", Кристиян Вигенин - БСП, Гроздан Караджов - ИТН.

Във Варна също се очертава интересен сблъсък - ген. Атанасов се изправя срещу бившия си съпартиец Даниел Митов, който е водач от ГЕРБ. Двамата често кръстосваха шпаги в словесни двубои в миналия парламент.

Делян Пеевски отново води две листи на ДПС - в Благоевград и Пазарджик.

Първи коментар за влизането на Пеевски в битката за града направи Антоанета Цонева, която ще се изправи срещу него като водач на "Демократична България". Във Facebook тя написа: "Ще е епична кампания."

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Тод
преди 1 година
Христо Иванов пак ли се напъва за власт, не разбра ли, че не го бива за политик? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Камен
преди 1 година
ОТ ДБ дори не са вложили мисъл при подредбата на кандидатите, жалки са Сигнализирай за неуместен коментар