След срещата при Радев: Интерконекторът с Гърция ще бъде готов на 1 октомври

България ще получава по 1 млрд. кубични метра газ в срок от 10 години

29.08.2022 | 13:50 Редактор: Искра Ангелова

Междусистемната газова връзка Гърция - България се очаква да заработи до 1 октомври, а терминалът за втечнен газ, който България и Гърция изграждат съвместно, ще бъде готов през втората половина на 2023 г. Това гарантираха гръцките строители пред държавния глава Румен Радев.

Това гарантираха пред държавния глава гръцките строители. В проекта България участва с 20%, което гарантира страната ни да получава по 500 млн. кубични метра газ в срок от 10 години. 

След края на срещата служебният министър на енергетиката Росен Христов заяви, че е постигната договорка това количество да бъде увеличено двойно. Така страната ни си гарантира по 1 млрд. кубични метра за същия период.

А по време на срещата държавният глава за пореден път изтъкна ангажимента на служебното правителство да осигури необходимо количество газ за предстоящия зимен сезон.

Как се справяте с постоянното поскъпване на стоките и услугите?

С все повече лишения и ограничаване на разходите.
68%
Предимно със заеми и кредити.
4%
Държавните мерки срещу кризата дават резултат и това облекчава положението ми.
2%
Доходът ми е достатъчно висок, за да не се налага да се ограничавам.
15%
Налага се да работя допълнително, за да ми стигат парите при тази цена на живота.
10%
Общо 1731 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ЩО НИ ЛЪ
преди 1 година
БЕ КОИ НИ ЛЪЖАТ? НАРОДА СЕ ЧУДИ И МАЕ, ОТ ЧУЖБИНА СЪЩО НИ ЛЪЖАТ СИГУРНО- ОТ ЕС ДЕ ?!?! НАЛИ ПРЕДИ ВРЕМЕ ГРЪЦКИЯТ МИНИСТЪР- ПРЕДСЕДАТЕЛ КАЗАЛ, ЧЕ НА ТЕРМИНАЛА ИМАЛО СВОБОДНИ СЛОТОВЕ, КАЗАЛ,ЧЕ ТЕРМИНАЛЪТ Е БИЛЛЛЛУДВОЕН. АМИ СУЛТАНА ОТ КОГА ЧАКА ДЕПЕША ОТ НАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ ТА ДА МУ ДАДЕ ВЕДНАГА СЛОТОВЕ КОЛКО ЩЕ - ТЕ, ОСМАНЦИТЕ ИМАТЛИ ДОСТА СВОБОДНИ. Сигнализирай за неуместен коментар