Разказ на медицинската сестра, получила сигнала за тежката катастрофа с двамата полицаи

"Не съм виждала подобна гледка във всичките 30 години в системата", каза Христина Атанасова

27.08.2022 | 13:53 Редактор: Ваня Кузманова

Окръжният съд ще гледа този следобед мярката за неотклонение на 15-годишния шофьор на автобуса, убил двама полицаи в Бургас. ДНК експертиза по безспорен начин е доказала, че непълнолетният сириец Омар е бил зад волана. 

Срещаме ви с медицинската сестра, която е била в линейката, пристигнала първа на мястото на инцидента. 

Реанимационната сестра Христина Атанасова е дежурна в Центъра по спешна помощ, когато получават сигнал за тежката катастрофа с автобуса с мигранти и двамата загинали полицаи. В емоционален пост тя написа, че в такива ситуации думите не стигат, а да гледате как като на филмова лента се вадят тела на хора, с които сте се смели и шегували.

"Видяхме момента и кадрите, в които автобусът още не беше изтеглен от врязаната полицейска кола. Не съм виждала подобна гледка във всичките 30 години в системата. Беше изключително тежко. Това бяха хора, които ние познавахме, с които сме се явявали на произшествия, които са ни защитавали, когато е имало нужда от нас", разказа медицинската сестра в ЦСМП Бургас Христина Атанасова. 

Христина разказва, че друга спешна линийка от Созопол се засича на пътя с автобуса, пълен с 47 мигранти, а техният екип се разминава на косъм от катастрофа с друг автомобил. Подозира, че той ескортирал автобуса е убиец. 

"Автомобилът беше тъмен, с тъмни стъкла , караше срещу нас, не беше с българска регистрация. Предполагам, че има камери, ако някой тръгне да го проверява ще разбере дали има нещо общо", каза Атанасова. 

От Съюза на командосите почетоха полицаите с бдение и поискаха промяна на закона. 

"И двете момчета познавам, надявам се тяхната смърт, защото за мен това е умишлено убийство, да доведе до някаква промяна в нашата държава и да не ги забравим за една седмица. Искам промяна в законите, искам да има наказание по бързата процедура, без право на замяна", заяви Йорданка Лазаринова от Съюза на командосите.

"Не е тайна за никой , че това са организирани групи, че те вече работят като смазана машина, ама заминават си хора, заминават си перспективни хора. Семейства остават почернени за цял живот, някой отива на работа и не се връща", заключи Лазаринова.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК