Helpbook: Детски площадки тънат в разруха, ползват ги за запои

В платформата зачестиха сигналите за състоянието им

25.08.2022 | 14:14 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook: Детски площадки тънат в разруха, ползват ги за запои

В платформата на Helpbook.info зачестяват сигналите, касаещи състоянието на детски площадки в цялата страна. От район „Красна поляна“ ни изпратиха снимки, на които се вижда, че съоръженията на детска площадка отново са потрошени. Авторът се възмущава, че хора от малцинствата рушат и замърсяват без никакво наказание. Спортните уреди са в безобразно състояние, а осветлението е мижаво и не върши почти никаква работа.

На друга детска площадка в район „Подуяне“ пък редовно се нарушава обществения ред: „Ежедневно след 22:00 ч. се събират групи с младежи и девойки, които вдигат ужасен шум изразен в крясъци и викове. Последният такъв фрапантен случай е, в който същите групи, след употреба на алкохол, във видимо нетрезво състояние (има и малолетни), излизат в градинката и започват да вдигат шум (пеене, отново крясъци и викове), придружено с увреждане на общинската собственост – вадене, местене на обозначителните табели от детските кътове и така до 03:00 ч. сутринта. Липсва всякаква възможност за спокоен сън и почивка – нито в делничен, нито в почивен ден. Моля, с оглед на спазването на чл.2 и чл.4 от Наредбата за обществения ред на територията на СО, да се предприемат мерки и действия за нормализиране на реда и спокойствието на гражданите в района на градинката“, се настоява в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook