СОС създава работна група за оздравяването на "Топлофикация"

"За нас най-важно е гражданите да бъдат спокойни", коментира председателят на СОС

24.08.2022 | 17:05 Редактор: Ваня Кузманова
СОС създава работна група за оздравяването на

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев свика извънредно заседание на Председателския съвет, за да бъде обсъдено постъпилото писмо от министъра на енергетиката Росен Христов с предложение за създаване на работна група за оздравяването на "Топлофикация София" ЕАД.

Георгиев е предложил на лидерите на политически групи от местния парламент да вземат участие в работната група, предвид това че именно общинският съвет е принципал на дружеството и той взема решения за неговото управление. 

Основната задача на работната група ще бъде изготвяне на план за съвместни действия между държавата и общината за план за излизане от кризисното състояние на дружеството, вследствие на рекордното повишените цени на природния газ и натрупващият се всеки месец дефицит, за което общинските съветници алармират през последната една година, пише БГНЕС.

"За нас най-важно е гражданите да бъдат спокойни, че ще им бъде осигурено топлоподаване през целия сезон и то на поносими цени, защото е недопустимо да продължи бездействието на предходното правителство по този проблем и цялата цена на неадекватната държавна политика в сектора да я плащат софиянци", коментира председателят на СОС.

Председателският съвет се обедини около предложението на Георги Георгиев и съветниците започват работа с представители на държавата незабавно.

Как се справяте с постоянното поскъпване на стоките и услугите?

С все повече лишения и ограничаване на разходите.
68%
Предимно със заеми и кредити.
4%
Държавните мерки срещу кризата дават резултат и това облекчава положението ми.
2%
Доходът ми е достатъчно висок, за да не се налага да се ограничавам.
15%
Налага се да работя допълнително, за да ми стигат парите при тази цена на живота.
10%
Общо 1731 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК