След потопа в Карлово най-тежки са щетите върху инфраструктурата на града

Сериозно пострадала е Професионалната гимназия по ЖП транспорт

22.08.2022 | 22:30 Редактор: Ирена Бакърджиева
След потопа в Карлово най-тежки са щетите върху инфраструктурата на града

Частично бедствено положение е обявено в град Карлово след излелия се дъжд. За щастие няма пострадали хора.

Улиците в града се превърнаха в реки. Най-тежко е положението в източната част на града. 3-ма души в Професионалната гимназия по ЖП транспорт се наложи да бъдат евакуирани, след като не можеха да напуснат сградата на училището заради придошлите води. Аварийните екипи са се отзовали на десетки сигнали за наводнени приземни етажи и магазини.

"Обстановката в момента се нормализира. Има екипи, които работят на терен. Има отводняване на мазета на частни домове, магазини и офиси. Най-вече са нанесени щети на инфраструктурата. Има разрушени пътни настилки. Има много наноси, които са по пътната мрежа. В източната част на града положението е най-тежко. Утре продължаваме да разчистваме. Няма хора, на които се налага да прекарат нощта извън домовете си. Започваме поетапно да почистваме дерето, тъй като то е запълнено с наноси. Тази вечер за около 1 час се изляха над 80 литра на квадратен метър и то просто преля. Наносите го затлачиха и излезе от коритото", заяви зам.-кметът на Карлово Николай Цветков.

Аварийни екипи са изгребвали наносите от дерето, за да проправят път на водата, за да не залива повече приземните етажи на сградите, които се намират наоколо. 

Сериозно пострадала е Професионалната гимназия по ЖП транспорт. По думите на директора нови кабинети, които са открити тази година, сега са под вода и са в окаяно състояние.

Снимка: Facebook/Ivan Bozhinov

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК