Потоп в Карлово и Сопот - повлече коли, наводни къщи, обявиха частично бедствено положение

За малко над час се изсипа дъжд като за 3 месеца, няма данни за пострадали

22.08.2022 | 19:13 Редактор: Ирена Бакърджиева

Порой се изсипа в Карлово и Сопот, улиците се превърнаха в реки. Кметът на града Емил Кабаиванов обяви частично бедствено положение. Създаден е общински кризисен щаб.

Дворът на Професионалната гимназия по ЖП транспорт също е под вода. От видеоклип, публикуван в социалните мрежи, се вижда, че нивото на водата почти се е изравнило със стъпалата на училището и руши всичко по пътя си. 

Там са блокирани 3-ма души от персонала, които ще бъдат евакуирани от сградата. Пред учебното заведение преминава един от каналите на града, който е прелял.

Движението по улиците на града е почти невъзможно. По-голямата част от шофьорите са спрели и чакат пороят да спре. 

Количеството дъжд, което е паднало за час и половина, се равнява на това за 3 месеца. Десетки къщи са наводнени, а водата завлече паркирани автомобили.

Намерени са щети, но засега не се съобщава за пострадали. Стадионът в града също е частично наводнен.

Екипи на пожарната са обслужили 20 адреса, след получени сигнали за наводнени имоти и сгради в  ниската част на града. За момента се работи на още 4 адреса. Дъждът е спрял и водата се оттича.

Частично наводнен е и съседният град Сопот. На този етап няма хора, които да са в бедствено състояние или положение, но екипите работят по разчистването на щетите.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК