В София откриха нов център за издаване на лични карти, паспорти и шофьорски книжки

В него може да се плащат пътни глоби и фишове

15.08.2022 | 17:48 Редактор: Ваня Кузманова

МВР откри в София нов център за издаване на лични карти, паспорти и шофьорски книжки. В него може да се плащат пътни глоби и фишове.

В центъра се приемат заявления на български граждани за издаване на лични карти, паспорти и шофьорски книжки. Целта е да се намали потокът от хора към традиционните места по райони за издаване на документи. 

"Има гишета, на които пребиваващите в София с постоянен адрес извън София-град също могат да си подадат заявление за лична карта и паспорт", посочи директорът на дирекция "Български документи за самоличност" Светлана Ценева. 

В центъра работят 16 гишета. Има и система за управление на опашките. За първи път се предлага услугата за онлайн запазване на ден и час за съответната услуга. Издават се и регистрационни карти за временна закрила за украински бежанци. 

"Чакам за "закрила" за мен и за моята дъщеря", каза бежанката.  

От услугите на новия център се възползва и столичанинът Йоан Атанасов, който трябва да смени личната си карта. "Днес ми се наложи да отида спешно за лична карта и разбрах, че е отворен нов център. Много бързо става всичко, добре е направено и съм изключително доволен", каза той. 

Новият център за административно обслужване се намира на бул. "Княгиня Мария Луиза" № 91 и ще работи от понеделник до петък.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК