Деца на 10 и 11 г. са тежко пострадалите, които преместват за лечение в "Пирогов"

Придружавани са от специализирани екипи

15.08.2022 | 09:54 Редактор: Елеонора Танева

От болницата в Стара Загора тръгнаха двете линейки, които транспортират най-тежко пострадалите деца в катастрофата на АМ "Тракия". 

Те са придружени от специални медицински екипи. 

"Две деца са пострадали по-тежко при пътнотранспортното произшествие на АМ "Тракия", съответно на 10 г. и на 11 г. Детето, за което имахме по-големи притеснения, вече е стабилизирано хемодинамично, контактно, адекватно и е в съзнание. При него ще се наложат оперативни интервенции. Другото дете, в травматичен шок и с травма на горен крайник, от сутринта е в малко по-тежко състояние, с фебрилитет. Тук на място е оказана навременна медицинска помощ в пълен обем, в т.ч. образни изследвания, кръвопреливане, стабилизиране и всичко необходимо", заяви служебният здравен министър д-р Асен Меджидиев.

Очаква се с други линейки леко пострадалите деца да бъдат транспортирани до границата със Сърбия, откъдето ще бъдат поети от сръбските власти. В 13 часа от УМБЛ в Стара Загора тръгва ескорт на специализирани автомобил с част от децата, пострадали при тежката катастрофа. Транспортирането им е организирано от МВР и Министерството на здравеопазването.

Психолог разговаря с децата, които са настанени в хотел в Стара Загора след извършен преглед в болницата в Стара Загора.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК