Преливали са кръв на пострадало в катастрофата дете, мъжът с ампутиран крак е стабилен

Обсъжда се как децата с по-леки наранявания да бъдат транспортирани в Сърбия, каза здравният министър проф. Асен Меджидиев

15.08.2022 | 08:11 Редактор: Елеонора Танева

Две деца, които са в по-тежко състояние след катастрофата на АМ "Тракия", ще бъдат транспортирани в болница "Пирогов" в София. Това съобщи служебният министър на здравеопазването проф. Асен Меджидиев.

Той пристигна в Стара Загора още през нощта. Бил е при пациентите в УМБАЛ "Стоян Киркович" заедно със сръбския си колега.

"14 са приетите пациенти - двама възрастни, 12 деца. Две деца са в по-тежко състояние. На най-тежко пострадалото са извършени кръвопреливания, контактно е. Другото дете е с комоцио и травма на главата. След консултация с детски неврохирург те ще бъдат транспортирани за лечение в София. Едното дете - за оперативно лечение заради фрактури, другото - за детска неврохирургия за наблюдение и лечение", уточни здравният министър.

Другите пострадали са с леки наранявания, предимно разкъсно-контузни рани. Възрастният мъж с ампутиран крак е в стабилно състояние. 

Предстои среща на двамата здравни министри с децата и възрастните, които след преглед в болницата са освободени. Те са настанени в хотел в Стара Загора. Децата, които са в стабилно състояние, ще бъдат транспортирани с линейки до границата със Сърбия, там ще бъдат прехвърлени в други линейки и настанени в местни болници.

Гледайте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК