Борисов: След щетите, нанесени от партиите на промяната, няма да се коалираме

Лидерът на ГЕРБ добави, че след като го няма Рашков, машините няма да бъдат манипулирани

08.08.2022 | 09:58 Редактор: Теодора Патронова
Борисов: След щетите, нанесени от партиите на промяната, няма да се коалираме

С всеки изминал ден с щетите, които са нанесли партиите на промяната в страната, нашите избиратели не допускат да се коалираме с тях за предстоящите избори, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти при посещение в Рилския манастир.

"Тази кражба, която е била през последните шест месеца, ще отврати много народа и резултатите от изборите ще бъдат различни. Освен това, сега като го няма Бойко Рашков, съм сигурен, че и машините няма да бъдат така манипулирани. Стотици машини разнасяха по складове", заяви още Борисов.

Според Борисов има огромен риск "Газпром" да изпрати страната ни на арбитраж и някое следващо правителство да плати към един млрд. и 600 млн. след това.

Борисов заяви още, че президентът Румен Радев го е обидил като го е сравнил с Кирил Петков, че и той "разхвърлял тръби". Ако иска може да възложи да проверят стотиците километри нови газопроводи, които направихме, отбеляза Борисов, цитиран от БТА.

"Ако не се правеха на фалшиви герои, сега можеше да се продължат доставките за дългосрочен договор. Сега имат два начина за действие – или с дългосрочен договор, дали с американска, египетска или катарска компания, за да може бизнесът и потребителите да знаят каква ще е цената и да си планират колко ще им струва стоката и това, което произвеждат. Другият модел е да се освободи пазарът само за посредници, но тогава за един малък пазар, какъвто е България, веднага ще стане монопол. Сега по бензиностанциите горивото е едно и също, уж едните го внасят от Австрия, другите - от Гърция, или го произвеждат“, каза още Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
......
преди 3 месеца