Радев: Лобисти губят нерви при мисълта, че може да им отнемат възможността да печелят от кризата

Президентът подчерта, че няма разрив между него и БСП

05.08.2022 | 19:12 Редактор: Елеонора Танева

Президентът Румен Радев с остър коментар по повод атаките срещу служебния кабинет. По думите определени кръгове нагнетяват лъжи и напрежение срещу новото правителство.

Радев заяви, че зад атаките към правителството стоят определени лобисти, които печелят от газовата криза и беше категоричен, че основен приоритет на кабинета е диверсификацията. 

"Определени кръгове нагнетяват лъжи и напрежение срещу служебния кабинет още от първия му ден, още преди да е обявил някакви намерения и действия. Определени посредници и лобисти просто губят нервите си при мисълта, че може да им се отнеме възможността да печелят от кризата, която сами предизвикаха", заяви държавният глава.

Радев отново критикува свършеното от кабинета Петков.

"Там, където ПР-ът е бил повече от работата, винаги наследството е тежко. Така беше след кабинета Борисов, който разхвърли едни тръби по полето и те ръждясваха с години", посочи президентът.

Той беше категоричен: Чистка в управлението няма.

"Ако говорим за политически назначения, обърнете назад се към някои министерства в четворната коалиция, тогава ще разберете какво е политическа чистка", коментира Радев.

По повод на критиките от страна на лидера на БСП Корнелия Нинова срещу действията на държавния глава, Румен Радев каза, че разривът не е между него и социалистите, а между левите хора и ръководството на партията.

Вижте повече в репортажа на Виолета Манчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК