Жега в политиката: Петков критикува служебния кабинет, а Борисов - "Промяната"

Според Мустафа Карадайъ не се очаква да има еднопартийно управление и в следващия парламент

05.08.2022 | 17:53 Редактор: Теодора Патронова

Горещ политически ден. От "Продължаваме промяната" внесоха документи за регистрация. Кирил Петков с пост във Facebook разкритикува действията на служебния кабинет, ГЕРБ разкритикува и служебния кабинет, и този на Кирил Петков. 

С критики към служебния кабинет и призиви за гласуване на предстоящия вот бившият премиер Кирил Петков откри предизборната кампания на "Продължаваме промяната".

"Моделът на феодални зависимости, задкулисни ходове и ретроградни стратегии, които струват ужасно много на страната, атакува от всеки ъгъл. Гласувайте на следващите избори! Стига толкова стъпки назад в нашата история,", написа лидерът на "Продължаваме промяната".

Дали обаче ръководената от него и Асен Василев "Продължаваме промяната" ще се яви на изборите като партия ще стане ясно до две седмици, когато се очаква и решението на Софийския градски съд. Очаква се и решение дали формацията ще влезе в коалиция с "Демократична България".

"Дали регистрацията ще е готова навреме за настоящите избори не е проблем за нас изобщо, тъй като и на предните избори през ноември нямахме партия - имахме партньорите от "Волт" и "Средна европейска класа", с тях се явихме. Не беше проблем за изборите, със сигурност няма да е и за тези. Ако ме питате конкретно за коалиция с ДБ - това още не е решено", каза Никола Минчев.

Критики и към служебната, и към последната редовна власт дойдоха от ГЕРБ. В Исперих лидерът Бойко Борисов отрече партията да има връзка с президента и отново критикува работата на кабинета "Петков". 

"Няколко служебни правителства на президента Радев чегъртаха ГЕРБ. Със сигурност последната партия, с която има връзки президентът е ГЕРБ. Още малко трябва на народа, за да разбере измамата", изтъкна Борисов.

От "Движението за права и свободи" също се подготвят за изборите. Според председателя на партията Мустафа Карадайъ не се очаква да има еднопартийно управление и в следващия парламент.

"България има нужда от ДПС, ако щете дори и във властта, за да има сигурност, стабилност и преодоляване на кризите. Tези, които дойдоха по модела "стани да седна" навредиха още повече на държавата", заяви той.

И на този вот ДПС ще се яви самостоятелно.

Вижте повече в репортажа на  Петър Антонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК