Борисов: Всичко е лъжа и измама, ако народът не се усети, ще се гърчи

ГЕРБ няма да се коалира за предстоящите избори

05.08.2022 | 15:55 Редактор: Елеонора Танева
Борисов: Всичко е лъжа и измама, ако народът не се усети, ще се гърчи

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че в момента контрабандата в страната е "страховита".

"И не е само със зърното. Не случайно днес са сменени шефовете на митниците, на данъчното. Много скоро техните избиратели ще разберат как са се облагодетелствали и с колко. Виждате, че на всичките наши въпроси служебното правителство всеки ден дава отговори. И те са хаос, хаос, катастрофа и всичко останало", каза лидерът на ГЕРБ на среща със земеделци в Исперих.

Бойко Борисов заяви, че продоволствена криза в страната няма, но такава била изкуствено създадена от правителството на Кирил Петков.

Той коментира и обявените от Държавен фонд "Земеделие" загуби в размер 100 милиона лева от Програмата за развитие на селските райони.

"От министър на БСП в земеделието се предава на министър от БСП в земеделието. А вие ми говорите за планове. Всичко е лъжа и измама. Още малко трябва на народа, за да разбере измамата. Тя не е промяна, а измама. Последните издихания на измамата излизат едно по едно - 100 милиона изгубили от фонд "Земеделие", милиард от друга", изчисли Борисов, цитиран от БНР.

"Защо трябва да се коалираме? Няколко служебни правителства на Радев чегъртаха ГЕРБ и обясняваха колко е лошо... Последната партия, която могат да заподозрат във връзки с Радев, е нашата. Но се надявам той да намери поне за някои от проблемите механизми да ги реши", заяви Бойко Борисов.

И изрази надежда предстоящите избори да се проведат честно.

"Защото Рашков и компания преследваше само една, може би две партии. Много разчитам на президента, защото той стои зад машинното гласуване, да осигури максимално прозрачни, честни, за да може хората да не губят тотално доверие в машините", заяви лидерът на ГЕРБ. 

"Ако народът не се усети действително да направи много малък резултат за "Промяната", ще има още един етап, в който народът ще се гърчи. Искате ли да ви кажа как Гълъб Донев ще прави бюджет? - перо по перо. Казвам го с най-добро чувство", заяви още Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК