Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Александър Сиди: Предстоят ни разговори за потенциални коалиции за предсрочния вот

"Кирил Петков управляваше само с усмивки и лъжи", смята съпредседателят на ВМРО

02.08.2022 | 21:20 Редактор: Петя Кръстева

Ще се обединят ли родните патриотични формации за предстоящия вот?

Във ВМРО от много време си говорим за събиране на хора с обща идея, визия и посока. Всеки от нас безспорно има своите грешки, но за разлика от БСП и "Демократична България" ние сменихме лидера си и се опитваме да направим ВМРО по-модерна. Продължавам да смятам, че пътят на ВМРО е самостоятелно участие.  Това заяви съпредседателят на ВМРО Александър Сиди в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му няма определени патриотични партии, с които ВМРО биха се коалирали, тепърва предстоят разговори. 

"Време е да започнем един разговор за координиране  и тръгване в посока на консервативен нов проект, защото либералните сили се обединяват", изтъкна той.

"Днес е хубав ден за България, защото най-сетне това вредно и предателско правителство си тръгна с манипулации, внушения и лъжи", подчерта Сиди във връзка с разпускането на 47-ото НС и изтеклата в медиите снимка на бившия премиер Кирил Петков и началника на кабинета му Лена Бориславова.

Той сравни случилото се с "кампанията" социалните мрежи, разрушила образа на министъра на отбраната в кабинета "Борисов" Красимир Каракачанов. Масово бяха публикувани колажи, на които бившият силов министър бе с торба от голяма търговски верига. Все пак Сиди посочи като по-притеснителна не снимката на Кирил Петков и Лена Бориславова, а тази на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ и турския президент Реджеп Ердоган. Той определи посещението на депутата от Движението за права и свободи като "просене за 100 000 гласа".

"Основен проблем на министър Каракачанов беше, че е сключил договор за самолети на хартия. Кирил Петков обаче преди няколко дни се опита да купи същите тези самолети отново на хартия", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Според Сиди новоназначеното служебно правителство със сигурност ще работи на принципа на реваншизма

"Неговата роля ще бъде да направи честни избори в страната и да се опита да намали инфлацията заради това, което ни остави в наследство Кирил Петков. Той управляваше единствено с усмивки и лъжи", смята той. 

От думите на съпредседателя на ВМРО стана ясно още, че макар България да е прекратила договора си за доставка на газ с "Газпром", тя прекупува руски газ от посредници с 30% отгоре.

"Предполагам, че служебното правителство ще върне доставките на руски газ и ще започне да плаща по начина, по който иска "Газпром", изрази очакванията си той. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК