Бориславова: Заклеймяват за държанка жени, искащи да се развиват професионално

Началникът на кабинета "Петков" коментира поредната спекулативна снимка с бившия премиер

02.08.2022 | 17:45 Редактор: Петя Кръстева

Снимка, разпространена от БНТ, изостри общественото внимание. На кадъра изглежда така сякаш бившият премиер Кирил Петков държи за ръка началника на кабинета си Лена Бориславова. Оказа се, че ситуацията е зрителна илюзия - на кадрите от видеото от конкретния момент ясно личи, че двамата се движат поотделно. Малко след разпространяването на снимките Бориславова излезе с пост в социалните мрежи. 

В началото на своята публикация тя се обръща с благодарност към медиите, "които отразяваха работата ни през последните 7 месеца и направиха видими усилията и резултатите ни, следиха за грешките ни, отстояваха правото на гражданите да знаят фактите и се бориха с фалшивите новини" 

"В Министерския съвет имаше най-малко стотина репортери, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат постоянно с нас и ще заснемат всичко, от всякакъв ъгъл, включително такъв, от който изглежда сякаш съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила", категорична бе тя. 

По думите ѝ подобен кадър ще послужи за поредната акция, която да дискредитира участието на жени в политиката и да удари по лидера на партията, която започна промяната.

"Първите жени депутати се избират през далечната 1946 г.  Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която иска да се развива професионално със собствени сили и да има мнение. Тази жена веднага бива заклеймена като нечия държанка, като неубедителна, нерационална, интелектът и личните качества нямат значение - друго е средството за успех и то зависи пак от мъж", гласи още публикацията ѝ.

Бориславова обобщи, че "промяна е нужна в света, но още повече тук, в България". 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
не е от вчера
преди 1 година
Лена, ти си си много добре развита.... професионално. Сигнализирай за неуместен коментар