Служебният кабинет предлага увеличение на ТОЛ таксите за чужди превозвачи

"Диалогът между държавата и бранша е възстановен", категоричен бе Христо Алексиев

04.08.2022 | 17:33 Редактор: Петя Кръстева

Служебното правителство предлага увеличение на ТОЛ таксите за чуждите превозвачи и понижение за родните. Това стана ясно след среща на транспортния министър Христо Алексиев с представители на транспортните фирми. В рамките на срещата си браншът и Алексиев обсъдиха конкретни мерки за справяне с кризата. 

По думите му в момента в България има множество кризи.

"Сериозният ръст на инфлацията е породен не само от външни фактори, но голяма част от нея се генерира и тук. Като служебно правителство ще се фокусираме върху първоизточника на всички тези кризи и с прилагането на определени мерки ръстът на инфлацията може да се доближи до европейския", смята той.

Според новият ресорен министър проблемите на автомобилния бранш до момента са били пренебрегвани, което е довело до значително завишаване на транспортните разходи и се е отразило върху цените на стоките и услугите в страната.

"Не искаме да загубим приходите за бюджета от ТОЛ такси, но смятаме, че с една премерена методика можем да доведем до по-високо таксуване за транзитния трафик през България и по-облекчено такова за родните превозвачи", подчерта Алексиев.

Той обобщи, че диалогът между държавата и бранша е възстановен. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Еее някой да помисли за българите...трябва "премерената" такса да е изгодна за народа... Сигнализирай за неуместен коментар