Поредна акция на "Възраждане" срещу маските, стигна се до намеса на полицията

Случаят е от Варна, където има по-строги противоепидемични мерки от 1-ви август

03.08.2022 | 19:00 Редактор: Теодора Патронова

Поредна акция на ''Възраждане'' срещу маските. Действията идват, след като в голям хранителен магазин са изискали от активисти на партията да си сложат предпазни маски. Случаят е от Варна, където има по-строги противоепидемични мерки от 1 август.

Активисти на "Възраждане" опитват да влязат в голям хранителен магазин във Варна без предпазни маски. В хипермаркета обаче отказват да ги обслужат и напрежението ескалира.

"В един от чуждите магазини в България не се обслужват клиенти, които не носят т. нар "маски", казвам т. нар., защото тези маски представляват едни вредни за здравето парцали, които предизвикват алергии и астма", изтъкна Костадин Костадинов.

Симпатизантите на партията блокират входа на обекта и не допускат влизането на други клиенти. Стига се до намесата на полицията, а един от активистите е задържан.

Вирусолозите напомнят, че за момента маските имат най-голяма ефективност за намаляването на разпространението на вируса.

"Маските имат защита - дори едно парче плат, да речем тениска. Правени са такива проучвания, може да даде защита 50-80% от това, което ние отделяме, което ние приемаме", обърна внимание проф. Радостина Александрова.

Въпреки препоръките, от "Възраждане" продължават да настояват да няма ограничения.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 0
Илиан Мавров
преди 1 година
Към долния коментар-допълвам че съм медицински лаборант и предпочитам да слушам СПЕЦИАЛИСТИ като д-р Тодоров за тези проблеми, пък о отношение на хернията която ми откриха,за нея мога да се консултирам с КОРЕМЕН хирург- д-р Мутавчийски. Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Кои са тези "вирусолози"? Пурко Илиев, Ива Христова,Симидчиев? Когато бях в столичната инфекциозна болница месец октомври 2021 год. с бронхопневмония вследствие заразяване с ?????? д-р А. Мангъров НЕ НОСЕШЕ намордник в отделението на което бе временно началник Не казвам SARS-COV 2 защото още на 21.07 същата година тестът "доказващ" наличието на малкия пухкав рогатко бе изпратен в НЕМИЛОСТ от ДЪРЖАВНАТА Агенция за защита от заразни болести на САЩ. А ВИРУСОЛОГИЧНО изследване НЕ ми бе направено. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 6
Наблюдател
преди 1 година
Предизборна кампания адресирана към плебса... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година