Президентът Радев трябва да издаде указ за разпускане на Народното събрание

Първата възможна дата за избори е 2 октомври

01.08.2022 | 07:10 Редактор: Ваня Кузманова
Президентът Радев трябва да издаде указ за разпускане на Народното събрание

Седмицата започва с очакване държавният глава Румен Радев да издаде указ, с който да разпусне 47-ото Народно събрание и да насрочи предсрочните парламентарни избори през октомври. Съгласно конституционната процедура държавният глава ще определи и датата за тяхното провеждане. 

Централната избирателна комисия трябва да разполага с 60 дни за подготовката за вота. Първата възможна дата е 2 октомври. С втори указ Румен Радев ще назначи четвъртия си служебен кабинет. Очаква се президентът отново да разчита на част от съветниците си, които да поемат министерски кресла, а в състава да влязат и хора, които вече са били в предходни служебни кабинети като министри или зам.-министри. 

Една от най-важните задачи пред бъдещия министър-председател ще бъде организацията и провеждането на честен и демократичен вот. Неотложен проблем пред новото служебно правителство е подготовката на страната за настъпващата зима чрез подсигуряването на доставките на необходимите количества природен газ.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 0
иво
преди 1 година
ТО ПИШЕЛО , ЧЕ ПРЕЗИДЕНТА РАЗПУСКА ПАРЛАМЕНТА , А АЗ ПРОЧЕТОХ ПЪРВИЯ ПЪТ , ЧЕ преЦЕДЕНТА НАПУСКАЛ И ЗЕХ ЧЕ СЕ ВЪЗРАДВАХ ! НЕМА ДА ПИЯ ТОЛКОЗ ПО ОБЯД ! Сигнализирай за неуместен коментар