Караджов: Не АПИ отмени поръчките за ремонт на пътища, Кирил Петков е виновен

"Кой е кръгът около министър-председателят да контролира обществените поръчки на АПИ", попита министърът в оставка

27.07.2022 | 12:49 Редактор: Ваня Кузманова
Караджов: Не АПИ отмени поръчките за ремонт на пътища, Кирил Петков е виновен

Кирил Петков и "Продължаваме промяната" направиха пореден опит да прехвърлят един проблем от болната глава на здравата. Не Агенция "Пътна инфраструктура" отмени обществените поръчки за текущ ремонт и поддържане. Тези процедури изобщо не са могли да стигнат до подаване на оферти и избор на изпълнител. Те са отмени от Комисията за защита на конкуренцията, заяви регионалният министър в оставка Гроздан Караджов на брифинг във връзка с прекратените поръчки за ремонт и поддръжка на пътища.

Мотивите на КЗК, според Караджов, са, че условията са изключително рестриктивни и единствено в полза на държавата. Това според КЗК е прекомерно, каза Караджов, цитиран от БГНЕС. 

Виновен е Кирил Петков, защото в неговия кабинет експерти на АПИ настояваха да има максимални рестрикции. Кой е кръгът около министър-председателя да контролира обществените поръчки на АПИ, попита министърът в оставка. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 1 година
КАРАджов,не си показвай пръста пред премиерът.Ти си един куриер за пренасяне на милиарди от точа А до точка Б,за които вкупом ще отговаряте. Сигнализирай за неуместен коментар