Петков: Очаквам Караджов незабавно да освободи председателя на АПИ

"МРРБ и АПИ показаха, че порочните модели на предишната власт все още не са пресечени", написа той

27.07.2022 | 11:27 Редактор: Ваня Кузманова
Петков: Очаквам Караджов незабавно да освободи председателя на АПИ

Очаквам министър Гроздан Караджов незабавно да освободи председателя на АПИ, заради чиито действия и бездействия е нарушен общественият интерес в полза на привилегировани фирми.

Това призова премиерът в оставка Кирил Петков от профила си във Facebook. В пост той се възмути от действията на МРРБ и АПИ, които показвали, че порочните модели на предишната власт все още не са пресечени.

Ето пълния текст на поста на Кирил Петков: 

Единствената функция на институциите е да работят в полза на хората. Действията на МРРБ и агенция "Пътна инфраструктура" от тази седмица са показателни, че на България е нужно ново антикорупционно мнозинство, което да пресече завинаги порочните модели на предишната власт и да върне институциите на гражданите.

За пореден път сламени чиновници и брокери влязоха в акция за опазване на държавната хранилка за строителните фирми, близки до ГЕРБ и кръговете около тях. Същите, взели стотици милиони на тъмно за работа по пътищата, с договори, по които текат проверки заради порочни строителни практики.

С прекратяването на новите, прозрачни обществени поръчки, АПИ възпрепятства пътната поддръжка в държавата в следващите 6-7 месеца и поставя в риск здравето и живота на гражданите. Това не трябва да се допуска!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК