"Възраждане": Цените на внасяното украинско зърно подбиват българската продукция

Партията ще подкрепи бранша, ако той поиска границите да бъдат затворени

23.07.2022 | 12:06 Редактор: Петя Кръстева

Внасянето на зърнени и маслодайни култури от Украйна поставя в затруднено положение българските производители, тъй като внесеното е на много ниска цена само за да бъде изкупено. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, цитиран в прессъобщение на партията.

"Възраждане" ще подкрепи Националната асоциация на зърнопроизводителите, ако същата реши да поиска от българското правителство да се затворят границите заради вноса от Украйна на зърнени и маслодайни култури", посочи той.

По думите му през последните три месеца в България са внесени над 300 хил. тона слънчоглед от Украйна. 

"Никой не контролира този внос относно фитосанитарния контрол, което означава, че ние не знаем какво точно се внася и дали е подходящо за консумация от българските потребители", подчерта Костадинов.

Според него отсъствието на  контрол поставя под съмнение качеството и би могло да постави в риск здравето на всеки българин.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
1jasj
преди 1 година
Абе Копейкин, ми нали трябва да падне цената на олиото, нали затова се вдигна, защото Украйна е най-големия износител на слънчоглед и заради войната не се знаеше дали ще изнасятЕй заради тая Русия и майка си ще продадеш Сигнализирай за неуместен коментар