Десислава Атанасова: Няма да подкрепим кабинет на БСП

"Движим се все по-ускорено към предсрочни парламентарни избори", смята депутатът от ГЕРБ

18.07.2022 | 13:18 Редактор: Петя Кръстева
Десислава Атанасова: Няма да подкрепим кабинет на БСП

Ако се стигне до гласуване в Народното събрание на правителство с мандат на БСП, нашата парламентарна група ще бъде единна, ще бъде в парламента и няма да даде своята подкрепа. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Атанасова в Русе.

По думите ѝ "изчегъртването на ГЕРБ в продължение на повече от две години е неуспешно". Според нея този факт се е доказал с победите на партията на частичните местни избори. 

"На ГЕРБ вярват най-много от българските граждани. ГЕРБ би била първа политическа сила. Досега ГЕРБ се е справяла много пъти с различни кризи в държавата", категорична бе тя.

Атанасова отново подчерта, че ситуацията, в която се намира страната, е изключително трудна за държавата, а единственият изход са предсрочни парламентарни избори и правителство, формирано зад ценности, предаде БТА. 

Депутатът от ГЕРБ е на мнение, че от БСП няма да предложат кандидат за министър-председател. 

"Те ясно си дават сметка в какво състояние се намира държавата - за инфлацията, за влошените макроикономически прогнози на Българската народна банка, за липсата на дългосрочни договори за доставка на газ, за липса на лидерски решения. Движим се все по-ускорено към предсрочни парламентарни избори", констатира тя.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК