Атанасова: Тайна ли е, че фамилията на Лорер управлява държавата, а Петков има отношения с Бориславова?

Промяна в позицията на ГЕРБ няма, Радев поиска обединение за справяне с кризите

15.07.2022 | 13:30 Редактор: Тодор Петров

Последен опит на президента Румен Радев за намиране на консенсус. Държавният глава започна маратон от срещи с политическите партии, преди да определи на коя да бъде връчен третият проучвателен мандат. Фокусът на разговорите са кризите, които притискат страната ни и възможните решения.

"В условията на глобална криза проблемите се увеличават, а в условията на липсата на газ се очертава тежка зима. Пътищата може да останат без поддръжка. Все още не сме емитирали 8,5 млрд. лв. дълг", каза Радев.

Премиерът Петков даде висока оценка на своя кабинет и заявка за пълна подкрепа на ново правителство и диалог с депутати, но очерта и условията, при които това може да стане. 

"Азерският газ потече, ще потече на една трета от цената на досегашните ни доставчици. От вчера индустриалното производство е с рекорд. Реално, правителството се справя много добре. Единствената цена, която не сме готови да платим, е да дадем всички средства на шепа хора, които да ограбят населението. И много зависи от вашето решение при кого ще отиде третият мандат", отговори Петков.

Ден след като върнаха втория мандат, промяна в позицията на ГЕРБ няма. 

"Хората очакват решаване на техните проблеми и голяма част от тях не се коренят дори от сега. Те се коренят още в предишното управление", изтъкна Радев.

"Тук сме с целия опит и експертиза, която притежава нашата парламентарна група, и сме готови да участваме в консултациите за търсене на изход от кризите. Това обаче не означава, че нашето становище за това, че не може да има стабилно мнозинство в 47-ото Народно събрание се е променило", заяви Десислава Атанасова.

А причината за кризите, според ГЕРБ, е, че държавата се управлява от фамилии.

"Тайна ли е или истина, че фамилията на Лорер управлява едновременно Министерството на иновации, НЗОК и Министерството на финансите? Освен това тайна ли е или е истина, че министър-председателят и неговият началник на кабинета са в някакви отношения", посочи Атанасова. 

От ДПС критикуваха правителството и отново се обявиха за предсрочни избори. След консултациите президентът трябва да реши на кого да връчи третия мандат за кабинет. 

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК