ГЕРБ ще търси решения за справяне с кризите, но не вижда формула за кабинет

"Хората очакват решения на своите проблеми", категоричен бе президентът Радев

15.07.2022 | 10:46 Редактор: Петя Кръстева

ГЕРБ-СДС не вижда формула, зад която да има стабилно мнозинство и правителство. Фактът, че сме тук и това, че държавата се намира в серия от кризи, означава, че поемаме отговорност да търсим решения за това как България да се справи с тях. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по време на консултациите относно връчването на трети мандат за съставяне на правителство.

"През изминалите няколко седмици нашата парламентарна група предлагаше такива решения и добре, че Народното събрание подкрепи една част от тях", коментира тя.

Атанасова даде пример, че част от предложенията на партията са включвали компенсациите за бизнеса, общините, храмовете, болниците във връзка с повишената цена на електроенергията. 

"В началото на годината нашата група предложи решение, свързано с мораториума върху цената на електроенергията за битовите потребители", продължи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. 

Преди няколко дни от ГЕРБ-СДС предложиха и да бъде определен таван на цената на горивата от 2.70 лева за литър. 

"Осъзнаваме, че голяма част от натрупаната инфлация се дължи на високите цени на енергоносителите, но и на решения, свързани с управляващото мнозинство", подчерта Атанасова.

И бе категорична, че трябва да се търсят устойчиви решения за България, а ГЕРБ-СДС е готова да участва в консултациите  за справяне с кризите. 

"Провеждането на консултации за връчване на третия мандат за съставяне на правителство е последната надежда да бъде съставено такова в настоящия парламент", коментира президентът Румен  Радев. Той бе категоричен, че хората очакват решения на техните проблеми.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК