Балабанов: ИТН ще преговаря за кабинет, но без ГЕРБ, ДПС и "Възраждане"

Разбираме се прекрасно с БСП и с "Демократична България", каза депутатът

13.07.2022 | 11:42 Редактор: Тодор Петров
Балабанов: ИТН ще преговаря за кабинет, но без ГЕРБ, ДПС и

Дойде ли при нас мандатът, сядаме и преговаряме с всички, с изключение на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", в името на това да има стабилност и кабинет, с ясно разпределена програма за ясен период от време.

Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов по повод евентуалното връчване на третия мандат за съставяне на кабинет на ИТН.

"За нас не е морално постът министър-председател да бъде заеман от Кирил Петков и Асен Василев", подчерта той, но уточни, че топката е в президента, както и в мандатоносителите, които носят отговорност да водят преговори с останалите политически формации.

Балабанов каза още, че ИТН се разбира прекрасно с БСП и с "Демократична България", а също и с много депутати от "Продължаваме промяната". Той не вижда причини да не бъдат проведени едни нормални разговори, предаде БГНЕС.

"В крайна сметка виновен ще е този, който ще тласне държавата към поредната политическа криза и към избори. Единствените, които говорят в тази посока извън опозицията, в момента са "Продължаваме промяната", заяви той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Македония
преди 1 година
Напуснаха коалицията заради казуса със Северна Македония, а се оказа, че за пари и власт са готови да се върнат в нея. Сигнализирай за неуместен коментар