Петков: Единственото условие е Слави Трифонов да не взима решенията

Премиерът в оставка упрекна ГЕРБ за напускането на залата

07.07.2022 | 14:43 Редактор: Тодор Петров

24 часа преди да изтече крайният срок неяснотите около това дали ще бъде изпълнен първият проучвателен мандат остават. Програмата на евентуален кабинет Василев е готова, а разговорите в търсене на необходимата подкрепа продължават.

Премиерът в оставка Кирил Петков упрекна парламентарната група на ГЕРБ, която поиска изслушването му за цените на газа, че са напуснали пленарната зала. Според него бившите управляващи отново са показали лицемерно отношение.

"За пръв път аз участвам в изслушване, където искаха да кажем абсолютно класифицирана секретна информация за търговски договори, за цени. Ние ги помолихме да бъде закрито заседание и всички си тръгнаха. Даже хората, които бяха попитали въпроса - депутатите от ГЕРБ, ги нямаше в зала. Протече един разговор с останалите депутати и когато свърши цялото изслушване, те се върнаха обратно", заяви Петков.

"Продължаваме промяната" продължава да води разговори с различни депутати от групата на ИТН. Единственото условие е Слави Трифонов да не взима решенията.

"Всичко това е толкова логично с тези хора, дори да кажат "не", но да видят цялата програма, да дискутираме по важните за България приоритети и тогава да си направят становище, така че много се надявам, че парламентарните групи ще влязат в такъв диалог. Единственото ми условие разбира се, е господин Слави Трифонов да не бъде човекът, който да взима решения от тяхна гледна точка", обясни Петков.

Той изтъкна, че единствената цена, която не са готови да платят е да вкарат задкулисието обратно в управлението.

С какво са свързани най-големите ви притеснения в близко бъдеще?

С политическата криза в страната и задаващите се нови предсрочни избори.
16%
С войната в Украйна и евентуалното въвличане на други държави в конфликта.
27%
Със задаващата се лятна Ковид вълна и новите варианти на вируса.
4%
С галопиращите цени на стоките и услугите в България.
52%
С разрастващата се епидемия от маймунска шарка.
1%
Общо 4317 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 1 година
Може,защо да не може да взема Слави решение.Той може да реши Ванката да продължи ли като синоптик в тв 7/8,или не. "Големите" решения,ги взема,малък Тошко. Сигнализирай за неуместен коментар