Борисов: Няма магистрали, нито тунел, нито мост... Спечелих маса басове

Става чудовищно купуване на гласове, заяви лидерът на ГЕРБ

02.07.2022 | 12:16 Редактор: Тодор Петров
Борисов: Няма магистрали, нито тунел, нито мост... Спечелих маса басове

Става чудовищно купуване на гласове, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в Пазарджик.

"Представяте ли си да беше обърната ситуацията - аз да викам по лаборатории, апартаменти, чужди депутати да им говоря за принципи, дали им говорят за принципи там", каза Борисов.

"Само че не по 50, 40, или 30 гласа, а по 10 000 накуп. Ако се приеме, че един депутат, независимо от коя област е, между 7 и 10 хиляди гласа, всеки депутат, който в момента купуват, е все едно купуват 10 000 гласа. Ами то по тая логика, уважаеми, защо правим избори. Те олигарсите чакат партиите да излъчат депутати, да влязат в парламента и отиваш да купуваш под формата на принцип", коментира лидерът на ГЕРБ.

Той с надява още в следващия петък да приключи агонията, явно визирайки седемдневния срок, в който първия мандат за съставяне на правителство трябва да бъде изпълнен или върнат на държавния глава.

Успяхме да ги спасим (правителството в оставка - бел. ред.) във взимането на изключително грешни решения по аматьорски начин извършени - актуализацията на държавния бюджет, заяви Борисов.

"Спечелих маса басове с приятели, че няма за година да построят дори къщичка за птички. Няма нито магистрали, нито тунел, нито мост. Нищо", допълни лидерът на ГЕРБ.

"С президента Румен Радев нито работим заедно. Нищо не построиха, нищо не показаха. Те не си дават една сметка, че за всичко идва Видоведен. Това, което ни правиха на нас, сега какво им правят на тях - животът им го прави. Затова са толкова зли", посочи още Борисов, цитиран от dnes.bg.

Малко преди да започне общото събрание на ГЕРБ в Пазарджик, Борисов разгледа спортна площада "Зоната на здравето в града", съпровождан от кмета на Пазарджик - Тодор Попов.

С какво са свързани най-големите ви притеснения в близко бъдеще?

С политическата криза в страната и задаващите се нови предсрочни избори.
16%
С войната в Украйна и евентуалното въвличане на други държави в конфликта.
27%
Със задаващата се лятна Ковид вълна и новите варианти на вируса.
4%
С галопиращите цени на стоките и услугите в България.
52%
С разрастващата се епидемия от маймунска шарка.
1%
Общо 4317 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК