Пропадна улица в Петрич заради новострояща се сграда

Строителите обещават до 20 юли да я възстановят

01.07.2022 | 18:00 Редактор: Петя Кръстева

След изкопни действия е пропаднала голяма част от улица в Петрич, а причината е новострояща се сграда. Жителите на града настояват за спешни мерки преди пропадането да продължи и към къщите им.

"Исках да кажа на багериста да спре да копае, защото всичко започна да се срутва и отделно, това е насип, аз съм свидетел от дете как се правеше тази улица, тука няма чакъл отдолу. Логично е да се срути", коментира един от живеещите в района.

Към момента преминаването на коли е невъзможно. 

"От другата страна, на края на улицата, има жена, тя е на смъртно легло. Няма как да влезе линейка, ако нещо днеска се случи, всеки момент се очаква нещо да се случи", разказа друг жител на квартала.

От фирмата, която строи сградата, обясниха, че няма опасност за близките къщи.   

"Причините за срутването са, че земята е неуплътнена и има теч от канализацията и водопровода. Това срутване към къщите не може да продължи, може да стигне до тротоара. Тази къща е с мазета, което до голяма степен пази и няма опасност това нещо да поддаде", заяви собственикът на строителната фирма Михаил Божанин.  

Той увери, че до 20 юли улицата ще бъде възстановена. На собственика на блокирания заради срутването автомобил е предоставена друга кола от фирмата строител за временно ползване. Въпреки това хората остават силно притеснени.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК