Политолог: Партии ще използват ситуацията с дипломатите за постигане на целите си

Русия винаги е била агресивна във външната си политика, очаквано е ответната мярка да бъде по-тежка, заяви Сергей Петров

30.06.2022 | 22:55 Редактор: Елеонора Танева
Политолог: Партии ще използват ситуацията с дипломатите за постигане на целите си

В настоящата ситуация остава неразбрано съобщението, което искаме да изпратим, но реакцията на Русия е очаквана. Това коментира политологът Сергей Петров пред Bulgaria ON AIR

Той уточни, че голяма част от 70-те изгонени всъщност не са дипломати, а персонал в дипломатическите мисии на Русия.  

"Русия винаги е била агресивна във външната си политика, очаквано е ответната мярка да бъде по-сериозна от тази, която ние сме предприели. Такъв е маниерът на Русия през последно време", заяви политологът. 

Според него създалата се политическа криза можеше да бъде избегната. 

"Не е ясно кой е взел решението - всеки бяга от отговорност, все пак говорим за обвинение за шпионаж. Много по-ефективно е да бъдат заловени хора, извършвали такава дейност, и след това да се пристъпи към изгонване", добави Петров.

По думите му всички ще извлекат политически дивиденти от ситуацията.

"Не вярвам, че това ще окаже голямо влияние върху процеса на съставяне на правителство. При определи условия кабинет може да се състави. Това няма да промени хода на преговорите. Ще бъде използвана ситуацията от различни политически сили за постигане на целите. Като от БСП, които казаха, че ще продължат преговорите без Кирил Петков като премиер", коментира още политологът.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК