Последни опити на Петков за разговор с БСП, Ченчев: Премиерът действа еднолично

"Стана ясно, че президентът е знаел за руските дипломати", посочи социалистът

30.06.2022 | 08:57 Редактор: Жаклина Иванова

Премиерът в оставка Кирил Петков е в стаята на БСП за разговор с парламентарната група.

"Премиерът поиска среща с парламентарната група и сега е в нашата стая. Тече сега изслушване. Но позицията ни от вчера остава непроменена", заяви Иван Ченчев от БСП в ефира на "България сутрин".

По думите му доста неща не са станали ясни на вчерашното изслушване. Едно от тях е именно кой е дал нареждането за депортацията на 70-те служители на Руското посолство, според него.

"Стана ясно обаче, че президентът е знаел. Имал  е двама представители на Националния съвет по сигурността към премиера, който бе на 9 юни. Отделно от това е бил информиран, според информация на председателя на ДАНС, съветникът на президента Димитър Стоянов", каза Ченчев пред Bulgaria ON AIR.

Запитан дали може да се очаква промяна на позицията след разговора с Петков, той подчерта, че БСП е известна със своята последователност, и че решението е непроменено.

"Няма как по друг начин да го обясним. Когато се вземат еднолични решения и БСП не се пита - като основен партньор, няма как да е друго, няма как да бъдем доволни. Искаме да блокираме едноличните решения. Казвахме "не" на това да се управлява държавата със SMS-и и с телефонни обаждания", изтъкна социалистът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК