БСП: Свидетели сме на поредния саботаж на НС, нямат никаква отговорност към България

"Българите трябва да преценят на кого ще си дадат доверието на следващите избори", заяви Свиленски

22.06.2022 | 12:15 Редактор: Ваня Кузманова
БСП: Свидетели сме на поредния саботаж на НС, нямат никаква отговорност към България

"Днес ставаме свидетели на поредния саботаж на работата на българския парламент. Стана ясно, че тези парламентарни групи, които претендират да управляват държавата, нямат никаква отговорност към бъдещето на България", заяви председателят на парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски по време на пресконференция в Народното събрание по повод неуспешния опит да бъде събран кворум в пленарната зала, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Социалистът обясни какво е трябвало да залегне в днешната програма за работа на Народното събрание: "Точка първа – избор на председател на българското Народно събрание – институцията, която е поставено най-високо в българската държава. И тези колеги, които не се регистрираха показаха, че не искат българският парламент да има легитимно избран председател", обясни той.

Той изреди и други точки от дневния ред заради които, според него, е провалено заседанието.

Една от тях е процедурни правила за избор на председател на КПКОНПИ.

По повод предстоящото гласуване на вота на недоверие Свиленски очаква да постъпят по същия начин – безотговорно. 

"Няма да се явят в зала от страх случайно да не загубят вота. Но те трябва да поемат отговорност, ако наистина мислят за България. Ако става въпрос за собственото си оцеляване, тогава вече българските граждани трябва да преценят на кого ще си дадат доверието на следващите парламентарни избори", каза още той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК