Парламентът гласува вота на недоверие срещу кабинета на Кирил Петков

За да бъде приет за него трябва да гласуват повече от половината народни представители

22.06.2022 | 06:50 Редактор: Ваня Кузманова
Парламентът гласува вота на недоверие срещу кабинета на Кирил Петков

Парламентът гласува внесения от от ГЕРБ-СДС вот на недоверие срещу правителството. Вчера дебатите в пленарната зала продължиха близо 8 часа. 

Гласуването днес ще бъде на извънредно заседание на парламента от 19:10 часа, тъй като според правилника на Народното събрание това може да стане не по-рано от 24 ч. след края на дебатите. 

Подкрепата си за вота на недоверие към кабинета на Кирил Петков заявиха от ГЕРБ-СДС, от "Има такъв народ" и Възраждане. За да бъде приет вотът на недоверие за него трябва да гласуват повече от половината народни представители.

Преди това парламентът трябва да избере нов председател на Народното събрание, след като Никола Минчев беше отстранен от поста. Засега няма официално обявени кандидатури на парламентарните групи. Минчев беше отстранен след искане на "Има такъв народ", подкрепено от ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
о.з. поручик от РВ и
преди 1 година
Браво! Щастлив съм! Най-накрая тия предатели паднаха от власт! По-добре служелно правителство! Кирил Тъпака да си ходи в гейската либерастка Канада - отвратна държава! Щеше да направи предателство по Македонския въпрос, подобно на Г. Димитров! България се нуждае от военна диктатура, та всеки лейтенант са двама войника, да може по всяко време да затвори публичния дом наречен Парламент. Сигнализирай за неуместен коментар