Делян Добрев: До деня на вота може да напазаруват още депутати и да не мине

Ситуацията в страната е толкова тежка, че не виждам друг изход, освен избори, каза народният представител от ГЕРБ

19.06.2022 | 11:55 Редактор: Елеонора Танева
Делян Добрев: До деня на вота може да напазаруват още депутати и да не мине

Твърде вероятно е до деня на вота на недоверие, да бъдат напазарувани още депутати и вотът да не мине. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

"Най-почтените и най-моралните, нетолерантните към корупцията от "Продължаваме промяната", защото те самите така се определят, пазаруват вече 10 дни депутати. Кога петима, кога един", коментира Добрев пред БНР.

Той посочи, че депутатите от ИТН не са избрани да влязат в Народното събрание заради себе си, а заради лидера на партията им - Слави Трифонов.

"Ситуацията в страната е толкова тежка, че не виждам друг изход, освен избори. Причината не е само, че положението е нетърпимо и този кабинет трябва да падне, а и това, че не виждам каква конфигурация би могла да се направи в този парламент за друго мнозинство. При всяка друга комбинация и "Възраждане" трябва да е в управлението", а ние ценностно се разминаваме прекалено много с тях", подчерта депутатът от ГЕРБ.

Добрев уточни, ако ИТН не бяха свалили доверието си от кабинета, нямаше да внесат вот на недоверие.

Добрев коментира, че не е вярно, че петролът е поскъпнал заради световните цени, защото българската рафинерия не ползва сорта Брент, а уралски нефт. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК