Очаква ни дъждовно време с гръмотевици, ще има и градушки

Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса

18.06.2022 | 07:50 Редактор: Жаклина Иванова
Очаква ни дъждовно време с гръмотевици, ще има и градушки

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В много район ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на места - интензивни и значителни по количества. Има условия за градушки.

Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е слаб, в Източна България - умерен и с него ще нахлуе хладен въздух. Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса, в София - около 23.

По Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Преди обяд по Северното, а след обяд на места и по Южното крайбрежие, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър, който привечер ще отслабва. Максималните температури ще са 22-23 градуса, каквато е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, сочи прогноза на НИМХ.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който след обяд ще се усили. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК