ОИСР: България ще задълбочи реформите, които да я направят по-богата и по-зелена

Зам.-генералният секретар заяви, че процесът по присъединяване ще продължи още няколко години

15.06.2022 | 10:32 Редактор: Теодора Патронова
ОИСР: България ще задълбочи реформите, които да я направят по-богата и по-зелена

Процесът по присъединяване на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие е планиран отдавна, но ще продължи още няколко години в зависимост от това колко скоро България ще даде отговори на 25-те отделни технически комисии на организацията. ОИСР се опитва да създаде стандартите, които да се разпространят по целия свят и членството в нея е възможност да участвате в ранното формулиране на глобалните стандарти.

Това коментира зам.-генералният секретар на ОИСР Улрик Кнудсен пред Bloomberg TV Bulgaria.

Кнудсен подчерта, че самият процес по приемането е шанс за България да задълбочи реформите, които да я направят по-конкурентна, по-богата, по-зелена и по-равнопоставена. Гостът заяви, че настоящата политическа криза би повлияла върху плана ни да се присъединим към ОИСР. 

Според него Русия, ръководена от Путин, няма място в международната общност и ОИСР, но "ние, разбира се, се надяваме, че ще настъпи ден след тази война, когато при едно ново отношение на Русия и от страна на нейното ръководство ще имаме по-добри отношения с Русия". Гостът не е оптимист и не смята, че войната ще приключи скоро.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК