Петков: Нови избори ще са пагубни, фокусирали сме се да имаме 121 депутати

"Долно е да записваш хора, с които работиш", заяви премиерът

14.06.2022 | 10:03 Редактор: Ваня Кузманова
Петков: Нови избори ще са пагубни, фокусирали сме се да имаме 121 депутати

Още едни избори ще са пагубни и загуба на историческо време, заяви министър-председателят Кирил Петков пред журналисти във Велико Търново.

Видяхме, че има смели и отговорни хора и сега техният пример трябва да бъде последван, каза Петков, след като няколко души от "Има такъв народ", водени от спортния министър в оставка Радостин Василев, обявиха, че напускат парламентарната група.

"Фокусирали сме се да имаме 121 депутати, които да нямат зависимости, никой да не спира промяната в Антикорупционната комисия, никой да не спира бюджета. Радостин Василев и депутатите казаха, че тяхната лоялност е към България. Сега въпросът е техният пример да бъде последван с още 7 човека", заяви Кирил Петков.

Той бе категоричен, че няма задкулисни договорки и изрази убеждение, че "Продължаваме промяната" ще срещне и други съмишленици, пише БГНЕС. 

"Продължаваме разговори с много хора, идеята е всеки един да осъзнае огромната отговорност, която носи. Ако нямаме 22 законопроекта до края на годината, губим и спираме 12 млрд. европейски средства, актуализацията на пенсиите не се случва, младите семейства не получават допълнителни данъчни облекчения, цените на горивата продължават да нарастват, а вероятно есента идва още една Ковид-вълна", очерта премиерът какво ще се случи, ако не бъде приета актуализацията на бюджета и се тръгне към нови избори.

"Долно е да записваш хора, с които работиш, те се опитват да правят инсинуации", коментира Петков записа на Радостин Василев и депутата от "Има такъв народ" Христинка Иванова.

Какво ще се случи с управлението на държавата?

"Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" ще продължат успешно и без "Има такъв народ".
19%
В най-близко бъдеще ще има предсрочни парламентарни избори.
52%
Слави Трифонов ще размисли и "Има такъв народ" ще се върне в коалицията.
1%
Най-добрият вариант е да ни управлява служебен кабинет на президента Радев.
12%
ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще определят решенията на парламента.
4%
"Има такъв народ" се е договорила за бъдещо управление с ГЕРБ и ДПС.
11%
Общо 3223 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК