Опасно време в 8 области: Наводнение и паднали камъни затвориха "Петрохан"

Между селата Бързи и Гинци се образувало свлачище, а местната река Бързийска е преляла

11.06.2022 | 13:35 Редактор: Здравко Черкезов

Наводнения, затворени булеварди и закъсали автомобили след продължаващите интензивни валежи в страната. Оранжев код за опасно време е в сила и днес в 8 области. Най-много дъжд тази нощ е паднал във Враца, обстановката в града обаче постепенно се нормализира. И в този момент заради паднали камъни и наводнен участък е спряно движението през прохода "Петрохан".

Лошото време затвори тази сутрин прохода "Петрохан". Между селата Бързи и Гинци се образувало свлачище, а местната река Бързийска е преляла. На място са изпратени представители на областно пътно управление, както и служители от пътноподдържащата фирма. Те работят по разчистване на трасето, така че да се спре преливането на реката.

Трафикът в района е ограничен, като се пропускат само идващите от София посока Монтана, а тези, които пътуват към София се отбиват от ''Пътна полиция". Оранжев код за интензивни валежи е в сила за обявен за седем области Монтанска, Врачанска, Ловешка, Пловдивска, Пазарджишка, Смолянска и Кърджалийска.

Жълт код е обявен отново за гръмотевични бури и валежи в останалата част на страната. В района на Смолял проливният дъжд е валял почти 20 часа. Има наводнени дерета и свлачища в селата, но ситуацията не е тежка. През изминалата нощ валежите са били най-силни във Враца, където се изсипа най много дъжд - 51 литра на квадратен метър, в Чирпан – 45 литра, в Пловдив - 30 литра на квадратен метър.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК