ЕНП прие спешна резолюция за приемането на България в Шенген

Посочва се, че страната ни е изпълнила всички условия

02.06.2022 | 11:36 Редактор: Жаклина Иванова
ЕНП прие спешна резолюция за приемането на България в Шенген

Европейската народна партия прие в сряда спешна резолюция, с която заявява, че България, Румъния и Хърватия трябва да бъдат приети в Шенген, защото са изпълнили всички условия. Това каза председателят на "Движение България на гражданите", която е част от ЕНП, Димитър Делчев в Ротердам през социалните медии.

"Доволен съм, че ДБГ и останалите партии от България подкрепихме резолюцията и тя беше приета с огромно мнозинство от 2000 делегати от цяла Европа. Тя няма да доведе автоматично до включването ни в Шенген, но ще окаже силен натиск от най-голямата група в Европейския парламент върху Съвета по правосъдие и вътрешни работи, от който зависи това да стане факт", подчерта Делчев.

При кризите, които пречат на българския бизнес в момента, влизането ни в Шенген ще е глътка чист въздух на облекчение, добави лидерът на ДБГ.

На Конгреса си ЕНП връчи награда на Алексей Навални заради приноса му в борбата с корупцията и диктатурата в Русия, съобщиха от пресцентъра на ДБГ.

Делегатите избраха председателя на парламентарната групата на ЕНП Манфред Вебер за нов председател на партията на мястото на досегашния Доналд Туск, който не участва в избора.

Снимка: Пресцентър на ДБГ

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК