Няма да вдигнат пенсиите от 1 юли, ако бюджетът не бъде актуализиран до края на юни

Антикризисните мерки трябва да бъдат фокусирани върху хората, коментираха от ИТН

01.06.2022 | 14:10 Редактор: Елеонора Танева

Актуализацията на бюджета беше тема на коментари в Народното събрание. Коалиционните партньори от "Има такъв народ" заявиха, че мерките трябва да са по-фокусирани към хората. В противен случай няма да дадат очакваните резултати.

"Много е важно да видим предложенията за антикризисни мерки как са разписани. Дали има възможност за диференциране към най-уязвимите групи. Много държа на това, за да няма раздаване на пари на калпак" заяви Любомир Каримански от "Има такъв народ".

"Голямата идея е до 25 юни да бъде приета актуализацията бюджета. Да може от 1 юли да има увеличение на пенсиите. Ако се закъснение, срокът няма да се спази", коментира Борислав Гуцанов от БСП. 

"Ще обсъдим много внимателно както необходимостта от подпомагане на българските домакинства, така и макроикономическата картина в страната", каза Христо Иванов от "Демократична България".

"Надяваме се в края на месеца, при съгласие в коалицията, да нямаме проблеми при приемането на актуализацията", добави Андрей Гюров от "Продължаваме промяната".

За да бъде приета актуализацията на бюджета, той трябва да получи одобрение от ресорните парламентарни комисии и след това да бъде гласуван в НС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК