Петков: Актуализацията на бюджета трябва да бъде приета до края на юни

Днес в Брюксел трябва да бъде финализиран текстът, който изключва България от петролното ембарго срещу Русия

01.06.2022 | 10:26 Редактор: Елеонора Танева

Актуализацията на бюджета трябва да бъде приета до края на юни.

"Имаме ясна програма за актуализацията на бюджета. Фокусът ни е тя да се случи до края на месеца, така че от 1 юли да имаме действаща актуализация", заяви премиерът Кирил Петков в началото на правителственото заседание.

Той уточни, че за актуализацията на бюджета коалиционните партньори са постигнали съгласие по време на проведения във вторник вечер съвет.

На правителственото заседание ще бъдат обсъдени следващите стъпки по Плана за възстановяване и устойчивост, които изискват 22 мерки до края на годината.

"Всяко едно от министерствата трябва да бъде запознато и да имаме стройна програма, така че средствата, които очакваме от Европейския съюз да дойдат навреме с правилните реформи", каза Петков.

Той подчерта, че днес в Брюксел трябва да бъде финализиран текстът, който изключва България от петролното ембарго срещу Русия.

"Ние сме единствената държава, която има тази дерогация, въпреки че има пристанище. Това дава възможност на нашата рафинерия да смени част от инсталациите си, а през това време да не ни се покачва цената на горивото", подчерта Петков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК