Проданов: Отново ще предложа идеята ваучерите за храна да важат и за почивка

"Трябва да се даде правото на хората да избират за каква цел да ги използват", каза министърът на туризма

28.05.2022 | 09:09 Редактор: Жаклина Иванова
Проданов: Отново ще предложа идеята ваучерите за храна да важат и за почивка

Идеята ваучерите за храна да важат и за почивка на работещите отново ще бъде предложена, заяви министърът на туризма Христо Проданов.

"Последните пет години, всяка година при приемането на държавния бюджет, сме предлагали ваучерите, които са за храна, да важат и за почивка, и да се даде правото на хората да избират за каква цел да ги използват", коментира Проданов.

Министърът на туризма напомни, че ведомството отговаря за разплащането с местата за настаняване по "Програма за ползване на хуманитарна помощ за лица, търсещи временна закрила в Република България вследствие на военните действия в Украйна“.

Министерството е изплатило в средствата, които са за първия етап на програмата от 24 февруари до 31 март.

"Вече има готови изчисления и намеренията са най-късно до вторник да бъде разплатено на кандидатствалите и за втория отчетен период от 1 април до 30 април", обяви Проданов.

Предстои от 1 до 5 юни хотелиерите, които са приели през май лицата, търсещи временна закрила, да подадат своите документи, след което министерството да направи проверка и да плати за последния период на действие на програмата, информираха от пресцентъра на БСП.

Относно рекламната стратегия Проданов уточни, че предстои да се направи първо одит на туристическата дестинация България.

"Вече сме се обърнали към немската компания "Авиарепс", която да изготви одит на дестинацията и на база на него да се обяви обществена поръчка за рекламна стратегия на България", отбеляза още министърът на туризма.

Как България посреща украинските бежанци?

По най-добрия възможен начин - държавата и гражданите показаха истинска човечност.
9%
Враждебно! Украинците се сблъскват с незаслужена злоба и агресия.
9%
С добри намерения, но с хаотични действия и липса на организация.
15%
Посрещаме ги отлично, а те се държат нагло с нас и ни се качват на главите!
68%
Общо 6114 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК