Свиленски каза какво може да промени мнението на БСП по темата РСМ

Няма проблем КСНС да се събере, заяви социалистът

27.05.2022 | 12:11 Редактор: Тодор Петров
Свиленски каза какво може да промени мнението на БСП по темата РСМ

"По темата Северна Македония няма нещо, което да може да промени позицията на БСП. Единственото, което може да я промени, е изпълнението на договора от 2017 г., което на този етап не го отбелязваме", заяви председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски в НС.

По думите му коалиционният съвет се събира всяка седмица, тъй като има много текущи задачи, които трябва да бъдат коментирани. 

"За мен основните теми са цените, доходите, парламентарната програма, това, което трябва да решаваме – проблемите на хората. Това са основните проблеми за нас", посочи социалистът.

Според Свиленски свикването на Консултативен съвет по национална сигурност във връзка с темата за Северна Македония е добра идея. 

"Няма проблем той да се събере. Там присъстват всички служби за сигурност, министри и парламентарни групи, така че колкото повече информация бъде предоставена, толкова по-добре", смята председателят на парламентарната група на левицата.

Свиленски допълни, че към БСП като парламентарна група, към членовете на партията и към коалицията не се усеща външен натиск по темата.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК