Петков: Важно е да имаме конструктивен диалог с РСМ, не трябва да допускаме провокации

"Не сме се обвързали с никакви срокове", отбеляза премиерът

23.05.2022 | 22:50 Редактор: Ваня Кузманова
Петков: Важно е да имаме конструктивен диалог с РСМ, не трябва да допускаме провокации

Най-важното за правителството на България и за правителството на РСМ в този момент е да имаме конструктивен диалог, чрез който ще можем да продължим в посоката на добросъседство, която и двете страни искат. Не трябва да допускаме провокации да задават дневния ред на двустранните ни отношения, заяви министър-председателят Кирил Петков след срещата си в Рим с премиера на РСМ Димитър Ковачевски, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

В разговора участваха още външните министри на двете държави Теодора Генчовска и Буяр Османи. 

"Не сме се обвързвали с никакви срокове, обещахме си конструктивният тон да бъде запазен", отбеляза премиерът Петков и категорично опроверга всякакви слухове за еднолични или едностранни решения, почиващи на невярна информация. 

Българският министър-председател посочи, че пред своя колега от РСМ също е подчертал, че у нас последният мандат за каквото и да било решение по темата е на Народното събрание. 

Премиерът Кирил Петков посочи още желанието на правителството да има широк консенсус относно РСМ и изтъкна, че се надява да бъде свикан КСНС. 

Министър-председателят изрази готовност да разговаря с президента Румен Радев и добави, че свикването на КСНС е добра следваща стъпка, на която ще може да бъде обсъдено постигнатото за изминалите шест месеца. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК