ДПС: Кирил Петков ни заплаши с "Аз вас ще ви оправя"

"Имаше колеги зад мен, има достатъчно свидетели на случката", заяви Станислав Анастасов

25.05.2022 | 12:19 Редактор: Ваня Кузманова

Ръководството на парламентарната група на ДПС съобщи, че премиерът Кирил Петков лично е заплашил депутата от движението Станислав Анастасов преди няколко седмици, като е замесил името на координатора по санкциите, който е с ранг на посланик в Съединените щати, Джеймс О`Брайън.

"Кирил Петков се опита да ме привика с жест. Застанах на дистанция около метър и половина-два, за да може все пак да се чуваме. Не държа някой да ми говори на ушенце, ние сме против тези неща. Той ми каза: "Аз ще ви оправя". Не повярвах на ушите си, казах "Моля", а той повтори: "Аз вас ще ви оправя". Каза "Джеймс О`Брайън е името на човека, до три седмици очаквайте новини". Приканих го да излезе на трибуната и да го повтори, а той се облегна назад и каза: "До три седмици очаквайте новини". Имаше колеги зад мен, от групата, между другото, така че има достатъчно свидетели на случката", разказа Анастасов.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ съобщи че парламентарната група внася в деловодството на парламента проекторешение за създаване на временна анкетна комисия за казуса с енергийния проект "Южен поток".

"Установяване на всички факти и обстоятелства по твърденията на министър-председателя, а и не само за тях - всичко онова, което се е случвало около така наречените "потоци", каза лидерът на ДПС.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК