Въпроси на ГЕРБ и ДПС подразниха Петков, премиерът попита какъв е смисълът от парламента

Решението за Северна Македония няма да бъде взето еднолично, увери министър-председателят

08.04.2022 | 13:50 Редактор: Здравко Черкезов

Скандали по време на изслушването на премиера Кирил Петков в парламента. Повод за напрежение стана подписаният меморандум за сътрудничество с компанията "Джемкорп" (Gemcorp). 

"Това, което ние подписахме, е просто писмо за намерение за инвестиции в България. Няма никакъв задължителен ефект по никакъв начин", уточни премиерът.

"Дали бихте възложили на ДАНС проверка дали Асен Василев е получавал средства от лице свързано с "Джемкорп", попита депутатът от ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова.

"Отговорът на този въпрос е лесен. Не", отсече Петков.

Последва въпрос на ДПС и нов скандал за това каква е функцията на парламентарната институция.

"Хората много добре знаят, че говорят, че сте марионетка на Иво Прокопиев, и въпросът ми е по ваш образ и подобие ли търсите и покровител на господин Борисов", каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

"Уважаеми народни представители, стоя пред вас и се чудя какъв е смисълът на тази институция, когато такива въпроси се задават", заяви премиерът.

"Моля, помолете премиера да се извини на НС", призова депутат от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков.

"Така е, господин Чолаков, никой не може да подлага на съмнение смисъла на тази институция, включително и премиерът", отвърна председателят на НС Никола Минчев.

Пред депутатите премиерът увери, че решението за Северна Македония няма да бъде взето еднолично. Петков коментира и темата с българските моряци в Мариупол, като обяви, че при първа възможност ще се мобилизира екип, който да изтегли сънародниците ни.

Вижте повече в репортажа на Виолета Манчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК