Летен вторник с температури до 30 градуса, на места за кратко ще превали

В сряда ще бъде ветровито, хладно и с валежи

17.05.2022 | 07:09 Редактор: Тодор Петров

Все по-високи са сутрешните температури в страната. Днес денят ще започне с минимални стойности от 11 до 17 градуса, в западните полета ще бъдат по-ниски - до 10 градуса. Над страната облачността ще бъде разкъсана. 

Следобед облачността от северозапад постепенно ще се увеличава. Възможно е да се образуват купести облаци на места. Късно следобед ще премине студена облачна вълна. 

В западните и централните части на страната се очакват краткотрайни дъждове, придружени от гръмотевични бури. Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорост до 20 км/ч., съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Максималните температури в населените места ще бъдат от 26 до 30 градуса, в северните райони на места до 31. Над планините ще има разкъсана облачност с прегърмявания, повече следобед над Западна Стара планина, Витоша и Пирин. 

В сряда ще бъде ветровито, хладно и с валежи преди обед над цялата страна, а следобед валежите ще спират, като това ще става най-късно в Югозападна България. В четвъртък ще има разкъсана облачност до слънчево време. Ще бъде сравнително хладно. В петък ще има повече слънце и постепенно ще се затопля.

Гледайте цялата прогноза във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК