Какво включват енергийните мерки за бизнеса?

Превозвачите ще излязат на протест в сряда и обещават блокади от сутринта

16.05.2022 | 18:49 Редактор: Теодора Патронова
Какво включват енергийните мерки за бизнеса?

Кабинетът овладя напрежението и засега бизнесът се оттегли от националния протест в сряда. Правителството обеща енергийно подпомагане за бизнеса без ограничение. Освен това кабинетът ще компенсира увеличението на сметките за газ през май на 100%. 

Компенсациите, които предложи Министерският съвет днес, включват държавата да поема 80% от разликата при мегават над 200 лв.

При газа мерките се запазват както досега. Но се добавя 100%  компенсация от държавата при разликата в цената за месец май.

Един бранш обаче ще излезе на протест в сряда - превозвачите. Техните искания остават същите. Те обещават, че в сряда ще има блокади от сутринта, включително и на градския транспорт.

Срещата между превозвачите и държавата е насрочена за утре следобед. На нея ще присъстват и строителите по различни пътища.

Пред Bulgaria ON AIR председателят на Камарата на строителите инж. Илиян Илиев заяви, че те все пак са удовлетворени от решението на МРРБ за индексация на цените по вече сключените договори, но настояват да отпадне и таванът върху тези цени. Дали превозвачите и строителите ще се откажат от протеста в сряда предстои да стане ясно. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК