Коалицията единодушна само за помощите за семействата с деца и пенсионерите

Антикризисните мерки са били коментирани последните няколко минути на срещата

13.05.2022 | 22:02 Редактор: Теодора Патронова

Без окончателно решение приключи тази вечер срещата на коалиционните партньори за антикризисните мерки. По-рано те заявиха, че е постигнат консенсус по по-голямата част от тях. Някои от партиите обявиха, че също имат нови предложения.

Оказа се, че заседанието на експертния коалиционен съвет, което продължи около час, не е било предназначено изцяло за разглеждането на антиифлационните мерки. Основната тема е била членството на България в Еврозоната и по-специално докладът, който БНБ и Министерството на финансите, който е за оценка на въздействието за приемане на еврото. Тези критерии са били дискутирани днес. 

Антикризисните мерки са били коментирани последните няколко минути. Депутатите от управляващата коалиция не са стигнали до единодушно решение заедно с министъра на финансите Асен Василев. Стана ясно от изявления след края на срещата, че има единодушие по някои ключови мерки - помощите за семействата с деца, както и помощите за пенсионерите. Не е ясно още какви ще са подробностите около тези помощи. 

"Нямаше много обсъждане, защото в понеделник доста сериозно ги изяснихме тези мерки. Единственото, което се каза, е кой коалиционен партньор за коя от всичките мерки настоява. Предполагам, че всички от тях ще бъдат приети. Някои от тях, може би, в модифициран вариант. Подкрепата за семейства с деца ще бъде приета, въпрос е дали във варианта, който разглеждахме в понеделник, или в някакъв друг вариант. Подкрепата за пенсионерите ще бъде приета, въпросът е в точно какъв вариант. Предстои да видим", коментира Георги Ганев от "Демократична България"  след срещата. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК